×

Titel

Text

Foto Roos is erkend als RDW fotograaf, wat houdt dat in?

Vanaf oktober is het ook in Nijmegen bij Foto Roos mogelijk om je rijbewijs aan te vragen, direct bij het maken van de pasfoto. Dat gebeurt hier online in een beveiligede omgeving. Direct na het aanvragen worden je gegevens door de software weer verwijderd. Alles veilig dus en je hoeft niet naar het gemeentehuis voor de aanvraag.

Ook het aanvragen van de Kwalificatiekaart van Rijksdienst Wegverkeer (RDW) kunnen we voor je regelen. Dit is een nieuw bewijs van vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs die in Nederland werken, maar niet wonen.

Waarom moet ik eerst naar de fotograaf voor het digitaal aanvragen van mijn rijbewijs

Op het rijbewijs moet een recente pasfoto van de rijbewijshouder staan. De fotografen die erkend zijn als RDW fotograaf maken gebruik van speciale software om de pasfoto digitaal afgeschermd en veilig te versturen naar de RDW. Zodra de RDW deze pasfoto heeft ontvangen, ontvang je per mail bericht over het doen van de digitale aanvraag bij de RDW.

Bij de fotograaf zet je je handtekening. Deze wordt later gebruikt op je nieuwe rijbewijs. De fotograaf verstuurt je pasfoto en handtekening beveiligd en digitaal naar de RDW. Binnen een paar minuten krijg je een e-mail van de RDW. Hierin staat of je het rijbewijs online kunt verlengen.
Let op! Neem het oude rijbewijs mee als je de aanvraag komt regelen.

Lees hier de hele procedure voor het aanvragen van je rijbewijs

Lees hier de hele procedure voor het aanvragen van een kwalificatiekaart

Prijs pasfoto inclusief rijbewijs aanvraag inclusief 4 pasfoto's:   € 18,50

Prijs pasfoto incl. kwalificatiekaart inclusief 4 pasfoto's:             € 18,50